Blog

Doe het dan ook goed! Dit zijn blokken verlijmd karton om een Lego-zetsel mee op de juiste afdrukhoogte te brengen. Niet zomaar een stapeltje dus, maar een specifiek stuk zelfgemaakt gereedschap. Mooi roze is niet lelijk :-)

In onze boekdrukkerij staan machtig mooie machines en het is stoer om daar mee te werken. Maar de traditionele loden letters zijn heel klein en zwaar. Samen met de gietijzeren zetramen wordt een zetsel al snel te zwaar om nog veilig gebruikt te kunnen worden in een groep met jonge leerlingen.

3 sluitstukken en een sleutel.

Met sluitstukken klem je je letters vast in een zetraam. Je ziet hoe de draaigaten verschillende afmetingen hebben. We hebben voor elke maat een aparte sleutel liggen en dan heb je dus soms meer dan één sleutel nodig om de sluitstukken aan te draaien.

Zondag is de laatste zondag van de maand. Dit betekent familieatelier in Grafisch Atelier Hilversum! Dit keer maken we kaarten met een mooie wens en/of boodschap. Letters zetten en monoprint komen beiden aan bod.

Op woensdag 21 september 2016 organiseert Kunstmakkers voor de vierde keer een Inspiratiemiddag voor leerkrachten uit het primair onderwijs. Mis het niet en reserveer deze middag alvast in je agenda. Al een keer geweest? Geen probleem, we zien je graag terug.

'Atelier op wielen' naar Vuurol

Voor Vuurol, een theaterfestival in de bossen van Lage Vuursche tijdens de Pinksterdagen van afgelopen weekend, fietsten we met ons 'Atelier op wielen' een eindje om...

Kom deze zomer naar Grafisch Atelier Hilversum!

Trots presenteren we de eerste editie van DRUKKER. Een inspiratieblad voor leerkrachten en cultuurcoördinatoren uit het primair onderwijs en iedereen die geïnteresseerd is in kunsteducatie. Drukker informeert en inspireert.

Vanwege de grote belangstelling is het Familieatelier op 25 januari helemaal vol! Helaas is er geen ruimte meer voor inloop. In een volgend Familieatelier ben je natuurlijk weer van harte welkom. Het eerst volgende Familieatelier is op 22 februari.

Pages