Kunstmakkers bezoekt bibliotheek Hilversum

Grafisch Atelier op wielen

Zelf maken is de kunst!

Raar maar wél waar! Tijdens de kinderboekenweek rijdt dit mobiele atelier de bibliotheek in en kun je ambachtelijk drukwerk maken in de bibliotheek. Met clichés, een soort stempels, en drukletters maken kinderen een gek portret en worden er op een ouderwetse typemachines letters getikt.

Kunstmakkers is het educatie team van Grafisch Atelier Hilversum. In het atelier creëren de docenten van Kunstmakkers een creatieve proeftuin voor kinderen. Kinderen worden met de ambachtelijke druktechnieken op een speelse manier geprikkeld en uitgedaagd tot het herkennen en durven uitdragen van een eigen wereldbeeld. Met het ‘Grafish atelier op wielen’ wordt bij gelegenheden op ludieke wijze naar buiten ge(t)reden.

Het ‘Grafisch atelier op wielen’ biedt een aantal eenvoudige druktechnieken. De bakfiets is standaard ingericht met een handdegelpers, proefdrukpers en een hevelpers. Met behulp van deze persen maken de kinderen grafische illustraties. Speciaal voor de kinderboekenweek nemen we 2 ouderwetse Imperial typewriters mee. Zo kunnen de kinderen op speelse wijze hun illustraties met getypte teksten combineren.
De druktechnieken die op locatie met de bakfiets in het klein worden aangeboden zijn in het atelier in grote en professionele vorm aanwezig. Wilt u dit erfgoed met eigen ogen zien of uitproberen? Stap eens binnen in het atelier aan de Noorderweg 96 te Hilversum voor een rondleiding of kom op de laatste zondag van de maand voor een workshop tijdens het Familieatelier.